AALSMEER - Een groepje fans heeft vrijdag voor de tv-studio's van Endemol in Aalsmeer geprotesteerd tegen het naderende einde van de BNN-soap Onderweg naar morgen (ONM).

Ook het CDA komt in actie. Kamerlid Joop Atsma vindt dat BNN over de toekomst van zijn eigen soap hoort te beslissen en niet de netmanager van Nederland 3.

De protesterende fans in Aalsmeer ontmoetten vrijdag onder anderen actrice Pamela Teves, die sinds het begin van de serie in 1994 de rol van Bettina Wertheimer speelt.

Teves zei vrijdag in Shownieuws dat ze de protestactie beschouwt als een hart onder de riem. De ONM-acteurs hopen dat de serie kan blijven, eventueel op een andere zender. Teves: ''En als we toch ten onder gaan, dan gaan we triomfantelijk.''

'Netmanager te veel macht'

Atsma kondigde vrijdag in diverse media aan om dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer vragen te stellen over de gang van zaken. Atsma vindt dat de netmanager te veel macht vertoont in het publieke bestel door de soap de nek om te draaien tegen de wil van BNN.

De jongerenomroep die de soap sinds 2005 naar volle tevredenheid uitzendt, liet woensdag al weten erg te balen van de beslissing van netmanager Roek Lips.

Volgende week protesteren fans opnieuw in Aalsmeer.