HILVERSUM - Telekids is het populairste programma ooit uit de twintigjarige geschiedenis van RTL. Dit is vrijdagavond bekengemaakt in RTL Boulevard.

Televisiekijkers konden de afgelopen maand via internet stemmen op hun favoriete RTL-programma. In totaal zijn 58.000 stemmen uitgebracht.

Het winnende kinderprogramma van Irene Moors en later Carlo Boszhard werd uitgezonden tussen 1989 en 1999. Moors, die donderdagavond ook al een Beau Monde Award had gewonnen en naar eigen zeggen altijd naast televisieprijzen grijpt, reageerde vrijdag verrast.

''Het is zo mooi dat mensen nog steeds met zoveel liefde over Telekids praten. We zijn op het hoogtepunt gestopt'', aldus Moors.

Gooische Vrouwen

De tweede plaats van de lijst van populairste RTL-programma's staat de onlangs gestopte en met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie Gooische Vrouwen. Op drie staat de soap Goede Tijden Slechte Tijden. De TV Kantine, eveneens van Moors en Boszhard, eindigde op de vierde plaats, net voor de comedyserie Vrienden voor het leven uit de jaren negentig.

De top 10 bestaat verder uit Baantjer, De Sterrenplaybackshow, All You Need Is Love en De André Van Duin Show. Op nummer tien staat RTL Boulevard.

Ron's Honeymoonquiz, RTL Nieuws, Big Brother, X Factor en Het Rad Van Fortuin haalden de top 10 allemaal net niet.