AMSTERDAM - Wende Snijders kreeg zoenles van haar beste vriendin. Om de techniek zo goed mogelijk onder de knie te krijgen gaven de zangeres en haar vriendin elkaar tips om zo lekker mogelijk te kunnen zoenen.

"Ik wilde vroeger goed leren zoenen, want ik wilde goed beslagen ten ijs komen", vertelt Snijders in Zij aan Zij, een tijdschrift voor lesbische en biseksuele vrouwen. "Dus ik heb veel geoefend met mijn beste vriendin. We gaven elkaar ook aanwijzingen en ik kan nu supergoed zoenen."

Veel geluk in de liefde hebben Snijders ontwikkelde talenten nog niet opgeleverd. "Ik heb op alles wel een antwoord, maar als het over de liefde gaat sta ik met een mond vol tanden", vertelt de artiest. "Ik weet het echt niet. Ik heb het zo verprutst op vele fronten."

Ondanks het feit dat het niet erg lijkt te vlotten in de liefde, is seks wel een belangrijk onderdeel in het leven van de 31-jarige chansonnière, die inmiddels ook Engelstalig repertoire op haar naam heeft staan. "Hoe maakt me niet zoveel uit, maar het orgasme is toch de beste uitvinding ooit."