Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week dat Ratelband Bollywoodster wordt, Wendy zuurstof moest en we gaan lachen met Goor, Geer, Patty en Con.. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Jantje Smit lag in het ziekenhuis met een oorontsteking. Fans stuurden bloemen en kaarten en ook Marco Borsato kwam even op ziekenbezoek. Weekend ontdekte een wel heel speciaal boeket bloemen op Jans kamer.

‘Jan, heel veel beterschap, veel liefs, Yolanthe’ staat er op het kaartje, compleet met hartjes en x’jes. Zou de presentatrice echt een ruikertje sturen aan haar ex? En wat moet Jans nieuwe vriendin Liza daar wel niet van denken?

Volgens de manager van de zanger is het een flauwe grap en ook in Volendam denken ze daar zo over. Maar toch komisch dat de Jan-Yo soap nog volop speelt, zelfs al hebben de twee oud-geliefden niet eens meer contact.

Mistel Tjakkaa

Emile Ratelband heeft het gehad in Nederland. Hij wil weg. Momenteel maakt de positiviteitsgoeroe plannen om ofwel naar China te verhuizen, of naar India. Hij zou daar auditie gaan doen voor een rol in een Bollywood-film.

In China wil hij proberen in de entertainmentbusiness terecht te komen. Zouden die miljoenen Chinezen zitten te wachten op onze seniore, buikige ‘Mistel Tjakkaa Latelband’? Het goede nieuws is dat Emile minstens een jaar wil wegblijven.

Aan de beademing

Het viel niet mee om slanke Wendy van Dijk om te toveren tot voluptueuze Lucretia. Haar nieuwste typetje is een gezette Antilliaanse en dus moest Wendy een ‘fatsuit’ aan.

De presentatrice beleefde spannende uurtjes, staat in Party. Ze had net ontdekt dat ze zwanger was en het loodzware pak benam haar de adem. "Als ik een trap op moest, moest ik al bijna aan de beademing", vertelt ze.

Ook kon ze er niet mee naar de wc en moest ze eten door een rietje. Spannend, omdat ze erg misselijk was. Het masker werd op haar gezicht vastgelijmd, dus na afloop zat ze vol rode vlekken. En wij maar denken dat het leventje van een tv-ster zo aangenaam is…

Hollands Next Topper

Van Party mogen we stemmen over de nieuwe Topper. Nu Gordon is gestopt met het trio, wordt er een vervanger gezocht. Frans Bauer doet geheimzinnig; zou hij soms al gevraagd zijn als nieuw lid?

Dries Roelvink zou er álles voor over hebben om bij het clubje te komen. De zanger schnabbelt zijn hele leven al in het C-circuit en wil graag deze gouden kans op succes.

Danny de Munk past qua lengte en postuur niet bij René (fors) en Jeroen (lang) en Syb van der Ploeg van De Kast is te mediaschuw. Wel goed is Guus Meeuwis, ook al moet hij als Topper een nieuwe glitterbril uitzoeken.

En Party nomineert zelfs Marco Borsato, die de extra centen goed kan gebruiken. Stemmen kan via de site, dus wie wil….

Zwetende Linda

Zouden ze ‘m winnen, de Gooische Vrouwen? Jawel: de serie kreeg een Televizier-ring en Linda de Mol was dolgelukkig.

Ze had hem behoorlijk geknepen voor de uitreiking. "Vandaag is de laatste aflevering uitgezonden, en op dezelfde dag worden we hiermee verblijd", juichte ze dan ook. Grappig, dat het absolute kijkcijferkanon zich zo druk maakte om deze prijs.

Sterker nog: ze vertelde dat ze met klotsende oksels en een trillende lip op de bekendmaking had gewacht. De briefjes van haar kinderen, die ze van hen ‘op haar hart’ moest dragen, waren doorweekt van het zweet. Maar de buit was binnen en toen kon Linda eindelijk aan de drank.

Lachen maar

‘Over de Vloer’ was het programma van Gerard Joling en Gordon. Vol boeren, scheten, vloeken, geklaag en diva-uitspraken. De twee gingen ‘undercover’ bij gewone mensen en de luxe-heren draaiden mee in die gewone leventjes.

Nu Goor en Geer oorlog hebben, wil producent John de Mol Connie Breukhoven van stal halen. Gekoppeld aan Gordon zou dat volgens Story hilarische tv moeten opleveren. We zagen het duo bij ‘Glitter Glamour Gordon’ en inderdaad: het zijn twee valse relnichten bij elkaar.

Connie is gepokt en gemazeld in de showbizzwereld en kan heel vilein uit de hoek komen. Prima bedacht dus, maar de concurrent wil Gerard Joling en Patty Brard aan elkaar koppelen.

Ook niet het minste koppel. We verheugen ons nu al op het tv-moment waarin de twee duo’s elkaar op dezelfde party tegenkomen!

Meer macht

Even per privéjet schoentjes gaan shoppen in Parijs of Milaan is voor Maxima doodnormaal. De Argentijnse is van huis uit niet anders gewend. En die ophef over de nieuwe villa in Mozambique begrijpt ze gewoon niet.

In haar kringen heeft iedereen meerdere landgoederen en huizen. Dat hoort erbij. "Maxima begrijpt het tumult niet", meent journalist Thomas Lepeltak in Privé.

"Als ik koningin word, gaat het heel anders", stampvoette de prinses al een paar keer nijdig. Ook Willem-Alexander moet zich niet zo verheven voelen boven het gewone volk.

Hij is nu een verwende drammer die zijn privébelang laat voorgaan. Dat wordt wat als die twee de troon bestijgen:

"De combinatie vind ik doodeng", huivert de journalist. Zijn advies: zij moet zich minder jetsetterig gedragen en hij moet gewoon leuk lachen en geïnteresseerd doen. Dan komt het misschien nog wel goed met onze monarchie.