AMSTERDAM - Lieke van Lexmond is donderdagavond gekozen als de meest stijlvolle Nederlandse glamourvrouw van het jaar. Ze won daarmee de prestigieuze Beau Monde Style Award.

“Deze had ik nog niet,” lachte ze toen ze de Award uitgereikt kreeg door hoofdredacteur John Lukken.

“Dit was wel een topweek,” refereerde ze naar haar Talent Award tijdens de Televizier Ring 2009.

RTL-presentatrice Irene Moors ontving de Cover Girl Award, voor het mooiste Beau Monde Covermodel. Model Kim Feenstra won de Make Over Award, voor de meest geslaagde make over.

Vereerd

Irene Moors voelde zich zeer vereerd met haar Award voor de mooiste Beau Monde Covermodel.

“Met zulke concurrenten is het een hele eer. Ik vind het geweldig dat de lezeressen van Beau Monde mij deze award gunnen.”

Voor de Beau Monde Awards 2009 trok bijna geheel bekend Nederland, gehuld in de mooiste jurk of meest trendy maatpak, naar het Amstel Hotel in Amsterdam.

Aan de rode loper glinsterden de sterren van de avond net zoveel als de pailletten die overvloedig aanwezig waren op de outfits. Niet geheel toevallig, want het thema van dit jaar was 'Diamond Princess'.

Dansen en gek doen

“Dit is het leukste feestje van het jaar,” zegt een stralende Lieke van Lexmond voor aanvang. “Vandaag is echt iedereen er. Straks drinken we gezellig een glaasje, gaan we dansen en lekker gek doen.”

Voor Hans Klok en zijn glamourdames was het kiezen van de outfit geen hele grote uitdaging. “De kleding die we nu dragen is precies hetzelfde als tijdens de show in Las Vegas. Dit thema sluit daar natuurlijk precies op aan.”

En ook Gerard Joling kon natuurlijk uitpakken. Getooid met veren en glitters tot aan de hakken van zijn schoenen aan toe sprak hij de pers voldaan toe. “Is het niet enig?”

10.000 stemmen

Elk jaar reikt het tijdschrift Beau Monde verscheidene awards uit. De lezers van het blad kunnen stemmen op hun favoriete Cover Girl, voor de meest geslaagde make over en de belangrijkste: de stijlvolste glamourvrouw van Nederland.

In deze tiende editie werden meer dan 10.000 stemmen uitgebracht op de negen genomineerde dames in de drie categorieën.

Beau Monde Awards 2009