HILVERSUM - Daan Schuurmans speelt acteur Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, in een nieuwe televisieserie over de bekende kinderboekenschrijfster. Tom Jansen vertolkt de rol van Dick van Duyn, de echtgenoot van Schmidt. Dat lieten NPS en VARA donderdag weten.

Eerder was al bekend dat Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel de schrijfster spelen in verschillende fases van haar leven.

NPS en VARA zenden vanaf 3 januari de televisieserie Annie M.G. uit, geïnspireerd op de biografie Anna van Annejet van der Zijl.

De zevendelige serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot een van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Het is vooral een liefdesepos, aldus de makers.

Liefde

''Annie is een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor overheeft haar man gelukkig te maken tot zijn - zelfgeregisseerde - dood.''

De regie is in handen van Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit). Tamara Bos en Mieke de Jong hebben het scenario geschreven.