AMSTERDAM - Miley Cyrus is verkozen tot beroemdheid met de slechtste invloed. Opvallend is dat de groep die haar de dubieuze titel bezorgde haar eigen fans zijn. Kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar stemden in een online enquête massaal op de 16-jarige 'Hannah Montana'-ster.

Cyrus bleef Britney Spears en Kanye West voor.

De fans gaven geen reden voor hun verkiezing van Cyrus tot celebrity met de slechtste invloed, maar de Disney-ster kwam het afgelopen jaar meerdere malen in opspraak. Zo had ze een affaire met een 20-jarig model, poseerde ze met 'spleetogen' op een foto en werd schande gesproken van haar paaldansact op een kinderevenement

Ouder

"Ik denk dat haar fans willen dat ze nog steeds de onschuldige Hannah Montana is, maar ze wordt ook ouder. Ouders zijn daar niet blij mee", aldus een redacteur van de website waarop de poll werd uitgeschreven. Bijna vijftigduizend stemmers gaven hun mening.

Voorlopig hoeft Cyrus niet te vrezen voor haar carrière als zangeres en actrice. Bij de verkiezing op dezelfde website voor beste vrouwelijke artiest werd ze vierde.

Countryzangeres Taylor Swift, Katy Perry en Beyoncé bleven haar voor.