AMSTERDAM - Robbie Williams heeft na een paar maanden weer genoeg van zijn vaderland Groot-Brittannië. Hij maakt zich volgens het tabloid The Sun op voor een terugkeer naar de Verenigde Staten.

De Somethin' Stupid-zanger zou zelfs zo graag terug willen naar de States dat hij zijn riante onderkomen in Engeland met een verlies van een miljoen pond (1,1 miljoen euro) wil verkopen.

Williams hoopt voor de kerst weer in Los Angeles te vertoeven, schrijft de krant. De 35-jarige zanger slaat niet op de vlucht voor het slechte Engelse weer, maar zijn vriendin zou heimwee hebben.

De Amerikaanse actrice Ayda Field wist losbol Williams te temmen en verhuisde in februari mee naar Groot-Brittannië.

Riant

Het stel schafte een riant achttiende-eeuws onderkomen aan op het Britse platteland. Williams tastte diep in de buidel: het optrekje met zeven badkamers kostte 8,5 miljoen pond, bijna 9,5 miljoen euro.

Volgens een ingewijde wil het voormalige Take That-lid zo snel mogelijk van de woning af. "Hij wil graag met Ayda terug naar Amerika, dat is belangrijker dan het geld."

Het Britse weer heeft toch een beetje roet in het eten gegooid. Een regenachtige zomer wakkerde Ayda's heimwee aan. Williams vertrok vijf jaar geleden richting Los Angeles, waar hij Ayda tegen het lijf liep.