AMSTERDAM - Daphne Deckers had in het begin van haar modellencarrière een flink gat in haar hand. Soms verdiende ze zo'n drie- á vierduizend euro per dag, maar daarvan werd niets opzij gezet. "Ik gaf álles uit", bekent de 40-jarige Deckers deze maand in Miljonair.

De overstap naar een modellenleven was behoorlijk wennen voor Deckers, van oorsprong een boerenmeisje van het platteland. In haar jeugd kende ze eigenlijk geen rijkdom, en toen ze ineens duizenden euro's per dag ging verdienen wist ze dan ook niet goed hoe daar mee om te gaan, zegt ze in het tijdschrift.

"Als je dan twee weken naar de Seychellen gaat... Dat is duizelingwekkend veel voor een meisje van zeventien. Ik kon het soms zelf niet geloven."

"Bij ons thuis wisten we niets van geld af. Ik heb moeten leren dat je van elke honderd euro die je verdient, de helft opzij moet zetten. Maar ik gaf álles uit. Een Hermèstas van vijftienduizend euro? Ach, da's drie dagen werken, denk je dan. Uiteindelijk had ik een fikse belastingschuld."

Solide

Deckers zegt inmiddels minder om geld te geven. "Nu ik financieel solide ben en van alles kan kopen, heb ik er minder behoefte aan. Ik heb alle soorten tassen in alle maten, maar heel vaak neem ik mijn rugzak van Nike mee."

"Je droomt van al dat businessclass reizen, maar op een dag denk je: als ik er maar kom. Daar verander je heel erg in."

Huwelijk

In Miljonair, die vanaf donderdag in de winkels ligt, vertelt Daphne verder nog over haar huwelijk, uiterlijk en haar voormalige modellencollega's.

Daphne Deckers in Miljonair