AMSTERDAM - De 'te dikke' modellen uit het programma Benelux' Next Top Model trainen na alle kritiek op hun figuur tegenwoordig twee keer per dag. Deelnemers Denise en Rosalinde kregen te horen dat hun lijven niet aan de internationale modellenstandaard voldoen.

Een fitnesstrainer laat in De Telegraaf weten dat ze voor de kritiek zijn gezwicht en aan het sporten zijn geslagen.

Stylist en jurylid Bastiaan van Schaik van Benelux' Next Top Model vertelde de 22-jarige Rosalinde - 1.81 meter lang en maatje 36 - dat ze het leuk zou doen als 'plus-size model'.

Ze reageerde dat ze zich door de opmerkingen 'kolossaal' voelde. Kandidaat Denise kreeg te horen dat haar heupen te breed waren voor het vak.

Daphne Deckers

Het modellenprogramma wordt ervan beschuldigd een verkeerd beeld te geven en jonge meiden aan te zetten tot eetstoornissen. Presentatrice Daphne Deckers schrok van de kritiek die ze na de veelbesproken aflevering kreeg en is het er niet mee eens.

"Als je niet meedoet aan Benelux' Next Top Model hoef je absoluut niet aan de maten te voldoen. Dat begrijpen tieners echt wel."

Doorbraak

De modellen in kwestie zijn bereid om ver te gaan voor hun doorbraak. "Topmodellen zijn topsporters, die zes keer per dag moeten eten en goed voor hun lijf moeten zorgen. Aan heupwijdte hebben de dames sinds het trainen trouwens al drie centimeter verloren", zo zegt de fitnesstrainer in de krant.