AMSTERDAM - Chris Brown is weer terug. Acht maanden na de mishandeling van zijn ex-vriendin Rihanna heeft de zanger voor het eerst een optreden gegeven.

Brown trad op tijdens een promotieconcert voor een radiostation uit New Jersey, meldt de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

Hij beklom onder luid gejuich van het aanwezige publiek het podium. Chris zong zijn grootste hits, waaronder 'Gimme that' en 'Forever'.

Chris' producer Polow da Don was laaiend enthousiast over de comeback. Hij noemde het concert te gek. "Je zou kunnen zeggen dat de afgelopen maanden iets ontbrak. En dat was Chris. Hij is de toekomst", jubelde Polow.

Leuk gehad

Brown zelf was iets minder tevreden. "Het geluid was niet goed. Maar wat maakt het uit, we hebben het wel leuk gehad. Bedankt voor iedereen die is gekomen", bericht hij op zijn twitterpagina.

In februari mishandelde Chris zijn toenmalige vriendin Rihanna. Hij sloeg en beet haar en probeerde haar te verstikken. De rechter veroordeelde de zanger tot zes maanden taakstraf en een jaar lang therapie. Ook kreeg de zanger een verbod om in de buurt van Rihanna te komen.