AMSTERDAM - Lisa Niemi, de weduwe van Patrick Swayze, heeft zes weken na het overlijden van haar man een boekje open gedaan over haar verlies. "Het verdriet voelt als een gevangenis", vertelde Niemi dinsdag tijdens de 'Women's conference 2009' in Californië.

"Maar een deel van me gelooft dat ik hem ooit weer zal zien."

Niemi, die 34 jaar met Swayze getrouwd was, spreekt voor het eerst publiekelijk over het verlies van haar grote liefde. "Wanneer de rouw je te pakken krijgt, is het alsof je lichaam van iemand anders is", vertelde de diepbedroefde Niemi.

De weduwe kan wel rekenen op grote steun van haar vriendinnen. "Sommige vriendinnen zijn 24 uur per dag beschikbaar. Ik kan ze zelfs midden in de nacht bellen."

De terneergeslagen Niemi ontloopt de media niet. Ze zit vrijdag ook op de bank van talkshowkoningin Oprah om haar verhaal te vertellen.

Kanker

De 'Dirty dancing'-ster stierf op 14 september op 57-jarige leeftijd na een gevecht tegen alvleesklierkanker. Swayze ontmoette zijn liefje in de dansstudio van zijn moeder. De ster schreef tijdens zijn ziekte samen met zijn echtgenote de autobiografie 'The Time of My Life'.

"Ik heb meer levenstijd gehad dan tien mensen samen en het was een geweldige reis", schreef de acteur.