AMSTERDAM - Nu het eind van haar chemotherapie is in zicht is, richt Sylvie van der Vaart zich weer op de toekomst. De 31-jarige voetbalvrouw heeft twee hartenwensen die nog niet in vervulling zijn gegaan: een baby en nogmaals eeuwige trouw beloven aan manlief Rafael.

"Ik wil heel graag nog een kindje", zegt Sylvie tegen het Duitse boulevardblad Bild. "Ik hou nu alleen maar nog meer van mijn zoontje Damián en ik wil hem graag een broertje of zusje schenken."

"Natuurlijk gun ik mezelf nogmaals het geluk moeder te worden." Artsen hebben de voetbalvrouw laten weten dat ze na een overgangsperiode weer zwanger kan worden.

Hint

Een tweede koter is niet het enige wat haar hartje begeert. "Ik wil graag nog eens trouwen met Rafael. Hij is mijn motor, mijn hart."

De voetballer is echter nog niet op zijn knieën gegaan. "Ik denk dat hij deze hint wel snapt!", vertelt Sylvie.

Kapsel

Het nieuwe jaar luidt Sylvie niet alleen chemovrij in, ook staat haar een nieuw kapsel te wachten. "Na de chemo gaat mijn haar weer aangroeien. Dan is mijn haarstukje verleden tijd en ga ik met een korte coupe door het leven."

Sylvie kreeg in mei te horen dat ze borstkanker heeft. Na een borstbesparende operatie kreeg de voetbalvrouw een preventieve chemokuur. Die zou aanvankelijk tot eind dit jaar duren, maar Sylvie mag eerder stoppen dan verwacht. Half november is Sylvies behandeling afgerond.