AMSTERDAM - Opnieuw een tegenvaller voor Jan Smit. Hij moet voorlopig in het ziekenhuis blijven. Zondagmiddag leek het weer beter te gaan met de Volendamse zanger, maar de helse oorpijn kwam weer terug.

"De oorontsteking zakt langzaam weg, maar de pijn blijft steeds terugkomen", vertelt zijn manager Aloys Buys maandag. "Het was de bedoeling dat hij vandaag naar huis zou gaan, maar voorlopig moet Jan nog wel even in het ziekenhuis blijven."

Volgens Buys staat Jan stijf van de pijnstillers. "Hij moet zoveel mogelijk rusten, maar dat lukt niet door de helse pijn. En die pijnstillers maken Jan ook nog eens ontzettend zwak, duf en slap."

Liza

Om die reden mogen alleen vader en moeder Smit en Jans liefde Liza op bezoek komen. "Elke minuut die Jan slapend door kan brengen, is beter voor hem", oordeelt Aloys. Wanneer Jan weer naar zijn woonplaats Volendam mag is niet bekend.

Jan Smit ligt sinds woensdag in het ziekenhuis in Purmerend. Een dag na het eerste Marco & Friends-concert werd de zanger opgenomen met flinke hoofd- en oorpijn.

Volgens de artsen kampt de zanger met een gehoorgangontsteking. Een exotische bacterie, die Jan opliep tijdens zijn vakantie in Sint Maarten, is de boosdoener van de oorkwaal.