AMSTERDAM - De rol die Janna Fassaert in de Hollywoodfilm 'Couples retreat' scoorde, betekende voor de Nederlandse actrice veel meer dan een kans zich in de Verenigde Staten in de picture te spelen.

De film met Vince Vaughn gaf Fassaert de kracht haar mishandelende echtgenoot te verlaten."Hij heeft mij mishandeld en misbruikt", zegt Janna in een interview met De Telegraaf.

"Ik sliep soms met de deur op slot en met mijn paspoort en telefoon onder mijn kussen. Voor het geval hij mij in een kwade bui op straat zou gooien."

Bergafwaarts

De 28-jarige Nederlandse actrice beloofde twee jaar geleden eeuwige trouw aan de Amerikaanse acteur Gabriel Salvador.

Fassaert vertelt dat het na het uitwisselen van de jawoorden snel bergafwaarts ging. "We kregen steeds meer ruzie en hij wist het altijd zo te verdraaien dat het mijn schuld was."

Huisarts

Een paar dagen voordat Janna naar Bora Bora vertrok voor de opnamen van 'Couples retreat' bezocht ze haar huisarts.

"Ik verloor veel gewicht. Toen ik ook last van pijn in mijn onderbuik kreeg, ben ik voor de zekerheid toch maar naar de huisarts gegaan."

Tijdens de opnamen leerde Fassaert kostuumontwerpster Susan Matheson kennen. "Ze zag dat het niet goed met mij ging. Ik heb haar uiteindelijk het hele verhaal verteld en haar beloofd dat ik bij Gabriel weg zou gaan."

Baarmoederhalskanker

Eenmaal terug thuis in de Verenigde Staten kreeg Janna te horen dat ze baarmoederhalskanker had. "Ik dacht dat de ziekte misschien mijn huwelijk zou redden. Dat Gabriel mij zou steunen en mij zou verzorgen. Maar hij toonde helemaal geen begrip. Integendeel. De situatie werd alleen maar erger."

Stiekem

Janna hakte de knoop door en verliet Gabriel. "Ik heb stiekem mijn tas gepakt en ben naar Susan gegaan, zoals ik haar had beloofd. Zonder haar had ik de knoop niet durven doorhakken. Ik ben haar eeuwig dankbaar."

De echtscheidingsprocedure is in gang gezet, met Janna's gezondheid gaat het na een operatie beter. Hoewel de actrice graag kinderen wil, staat haar hoofd voorlopig niet naar de liefde. "Eerlijk gezegd ben ik wel even klaar met mannen."