AMSTERDAM -Georgina Verbaan heeft er geen moeite mee om alleen te zijn. Integendeel, de 30-jarige actrice ziet zichzelf als een einzelgänger. Toch wil Verbaan naar eigen zeggen niet eindigen als een "oud, alleenstaand kattenvrouwtje".

In een interview met tijdschrift Viva vraagt Verbaan zich af hoe de toekomst er voor haar uitziet.

"Zeker nu ik dertig ben. Ik woon met drie katten op een heel klein kamertje met een puntdakje. Vorig jaar ben ik tijdelijk gaan huren, maar intussen zit ik er nog steeds. Er staan verhuisdozen die niet eens zijn uitgepakt, want ik heb gewoon geen plek voor die spullen."

Enerzijds geeft die woonsituatie haar vrijheid, anderzijds vraagt de actrice zich wel eens af of ze zich niet moet gaan settelen.

"Zou het geen goed idee zijn, een koophuis met een leuke man en kinderen, net als iedereen?"

Jort Kelder

Vorig jaar liep Verbaans relatie met Jort Kelder op de klippen, nadat ze met haar VPRO-collega had gezoend. Het stel woonde samen in Nigtevegt, maar na de breuk verliet Verbaan hun gezamenlijke huis.

"Ik heb de eerste week in een hotel in Amsterdam gezeten waar het personeel zo lief was om niets over mijn aanwezigheid tegen anderen te zeggen. Verder waren er alleen toeristen die me toch niet kenden. Daarna heb ik het maar een beetje over laten waaien. Ik kon er verder toch niets aan doen."

Kwetsbaar

Sinds het zoenincident is Verbaan een stuk minder loslippig over haar liefdesleven, zo zegt ze in Viva. "Ik moet er niet aan denken dat mijn hele privéleven op straat ligt, zoals laatst bij Jan en Yolanthe is gebeurd. Zoiets maakt je zo kwetsbaar."

Floor Faber

Verbaan speelt vanaf dit najaar de hoofdrol in de nieuwe Net5-serie 'Floor Faber'. De dramaserie is gebaseerd op de gelijknamige column in Viva.