AMSTERDAM - 'Opgeven' komt niet in het vocabulaire van Gijs Staverman voor. Zelfs na twee lange relaties - een van tien en een van negen jaar - blijft de 43-jarige dj positief. "Ik kom die vrouw vanzelf tegen. Of niet", zo zegt hij deze week in Flair.

Twee jaar geleden werd Staverman verlaten door zijn vriendin Pearl. Ze hadden negen jaar een relatie. Kort na de breuk bleek dat Pearl verliefd was geworden op een ander.

"Ja, dat was even slikken", zegt Staverman in het tijdschrift. "Maar ik houd niet van vechten om de koffiekopjes. Wees een man, wees een dame en doe gewoon wat je moet doen."

Prachtige jaren

Staverman heeft dan ook geen slecht woord over voor zijn ex-geliefde. "Pearl en ik hebben negen prachtige jaren gehad, die periode was ontzettend leuk en dan wil ik niet dat het achteraf lijkt alsof het helemaal niets heeft betekend."

Na de breuk belandde Staverman naar eigen zeggen in een "ingewikkelde periode", maar inmiddels zit de dj weer helemaal lekker in zijn vel. Wat er in de toekomst nog op zijn pad komt, ziet hij wel.

"Ik zou het harstikke leuk vinden om eventueel nog een gezin en kinderen te hebben, maar het is niet zo dat ik op zoek ben naar een vrouw die me kinderen kan geven. Ik kan beter om me heen kijken en genieten van de dingen die ik nu doe, dan kom ik die vrouw vanzelf wel tegen. Of niet."

Q-music

Staverman is bekend als dj bij Q-music. Daarnaast heeft hij programma's als Countdown, Boobytrap, Typisch '90 en Starmaker gepresenteerd. De dj is verder eigenaar van een productiebedrijf.