AMSTERDAM - Er ligt voorlopig geen nieuw boek van Sonja Bakker en Rik Felderhof in de winkels. De afslankgoeroe en de televisiemaker hebben door de aanhoudende geruchten over een liefdesaffaire de samenwerking voorlopig op de lange baan geschoven.

Dat zegt Felderhof donderdag in de Telegraaf. Vijf maanden geleden lanceerde het duo samen het kookboek 'Verleg je grenzen'.

De televisiemaker reageerde ook op geruchten van roddelkoning Evert Santegoeds. Rik zou samen met Sonja op vakantie zijn in Thailand.

"Grote onzin", zucht hij in de ochtendkrant. "Ik zit al weken op de Antillen te schrijven voor mijn tijdschrift Felderhof."

Doodzonde

Al vaker is de televisiemaker ten onrechte gekoppeld aan een dame die te gast is geweest in zijn programma Villa Felderhof. Maar nooit eerder waren de paparazzipraatjes zo heftig, doet Rik uit de doeken. "Het is doodzonde dat deze onwaarheden zo'n schaduw over onze vriendschap en ons eerdere project werpen."

Drukke leven

De twee schrijfmaatjes hadden opmerkelijk genoeg plannen voor een nieuwe samenwerking. Sonja kondigde deze zomer aan om voorlopig te stoppen met werken. Naar eigen zeggen was ze gesloopt door haar drukke leven en had ze behoefte aan rust.