LOS ANGELES - Janet Jackson heeft sinds het overlijden van haar broer Michael geen krant meer ingekeken. Ook de tv blijft uit. In Harper's Bazaar vertelt de zangeres dat ze akelig wordt van al het gespeculeer in de media over de dood van Michael.

De permanente nieuwsgolf over de dood van haar broer is Janet te veel van het goede. "Het maakt je gek", vertelt de 43-jarige. "Je kunt dan wel een olifantenhuid hebben, maar er komt een moment waarop het ontzettend pijn gaat doen."

Om toch enigszins op de hoogte te blijven van het wereldnieuws, voert ze regelmatig lange gesprekken met haar kok. ''Ik vraag hem dan bijvoorbeeld hoe Obama het doet.''

Kleren

In het magazine vertelt Janet ook dat zij vroeger op haar oudere broer moest passen als haar moeder weg was. ''Ik was toen 14 en Michael al 21. Mijn moeder ging dan weg en zei: 'Pas goed op Mike'. Ik waste zijn kleren en ruimde zijn kleren op.''

Kinderen

Zus Janet zag haar broer voor het laatst op 14 mei, vijf weken voor zijn dood. De kinderen van Michael waren er ook bij. Ze aten samen Thais en hadden 'erg veel lol'.

Janet vertelt hoe ze na de herdenkingsceremonie van Michael meteen naar Atlanta vloog. Terug naar de set waar de zangeres en actrice een rol in de film 'Why did I get married too' speelt.

"Werk helpt om je energie te focussen op iets dat waardevol voor je is", licht Janet toe. Op dit moment schrijft de zangeres aan nummers voor haar nieuwe album, dat volgend jaar moet uitkomen.