AMSTERDAM - Het optreden van Carice van Houten in Zomergasten had veel impact op de actrice. Eerst was er overwegend trots, omdat Van Houten de uitzending naar eigen zeggen had overleefd.

Maar haar openbaringen bleken veel teweeg te hebben gebracht en dat ging de actrice niet in haar koude kleren zitten. Dat vertelt ze donderdag in het AD.

"Ik heb toch wel last gehad van die avond", vertelt Van Houten. "Er werden zoveel emmers stront gegooid." De actrice plande na alle commotie zelfs een sessie met haar therapeut.

"De therapeut geeft niet de oplossing, maar wel een handvat. Het is belangrijk dat je iemand kan vertrouwen. Het kan je professionele en privéleven helpen", vertelt Carice.

Relatiebreuk

De meest besproken onthulling van de actrice was haar relatiebreuk met de Duitse acteur Sebastian Koch. Ze leerde haar voormalige geliefde kennen op de set van de kaskraker 'Zwartboek'. Na drie jaar hield het koppel het voor gezien.

Hoewel de twee nog op goede voet leven, fantaseert Carice soms over een nieuwe man in haar leven. "Dan denk ik weleens: lag er maar een lekkere, warme man tegen me aan."

Googelen

De avond heeft ook heldere inzichten bij Carice opgeleverd. "Je moet jezelf niet googelen. Tegenover negen leuke reacties, staat er één vervelende en die hakt erin." Ook kwam de actrice tot de conclusie dat het onmogelijk is om iedereen in haar leven te plezieren. "Dat kan niet, dan had ik maar niet beroemd moeten worden."

Huwelijksaanzoeken

De uitzending van Zomergasten leverde niet alleen vervelende reacties op. "Ik heb tientallen liefdesbrieven en huwelijksaanzoeken gekregen, vooral uit België. Vraag me niet waarom."

Ondanks de aanbidding van de Nederlandse Carice in het buitenland zocht de actrice haar recentste opdrachten vooral in eigen land. Deze maand gaan de opnames van de boekverfilming 'De gelukkig huisvrouw' van start.