DEN HAAG - Prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, gaat trouwen. Hij is voornemens in de loop van volgend jaar in het huwelijk te treden met Annemarie Gualthérie van Weezel, liet de familie woensdag weten.

 Carlos en Annemarie zijn al ruim drie jaar bij elkaar. Na het huwelijk krijgt Annemarie de titel van prinses. Ze zal worden aangesproken met het predikaat koninklijke hoogheid.

Carlos Javier Bernardo de Bourbon de Parme is geboren op 27 januari 1970 in Nijmegen. Hij heeft een broer en twee zusjes.

Carlos studeerde Economie, Geschiedenis en Politieke Wetenschappen aan de Wesleyan Universiteit in Connecticut (Verenigde Staten) en Demografie en Filosofie aan de Universiteit van Cambridge (Engeland). Hij is momenteel onder meer directeur van de Stichting voor Innovatie en Duurzaamheid.

Annemarie

Annemarie Cecilia Gualthérie van Weezel is geboren op 18 december 1977 in Den Haag. Zij heeft een oudere broer en een jonger zusje.

Annemarie haalde haar Franse eindexamen in Straatsburg (Frankrijk) en studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht.

Daarna volgde ze de Postdoctorale Opleiding Radio- en Televisiejournalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt nu als parlementair redacteur voor de NOS in Den Haag.

11-jarige zoon

Prins Carlos heeft al een 11-jarige zoon, uit een relatie met Brigitte Klynstra. Het kind, geboren op 20 januari 1997 en eveneens Carlos geheten, wordt echter niet erkend door zijn vader.

In een verklaring destijds liet hij weten dat ''het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden''. De prins respecteerde die beslissing, maar liet weten dat er geen familierechtelijke betrekking zal komen tussen vader en zoon.

Huwelijksbootje

Carlos is het tweede kind van Irene die in het huwelijksbootje stapt. Dochter prinses Margarita is vorig jaar getrouwd met Tjalling ten Cate, na een eerder mislukt huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn.

Prins Jaime en prinses Carolina zijn officieel nog vrijgezel.