AMSTERDAM - Sonja Bakker herhaalt het nog maar eens: ze heeft geen relatie met Rik Felderhof. Woensdag gooide roddelkoning Evert Santegoeds olie op het vuur door op Radio 538 te roepen dat de dieetgoeroe met de presentator op vakantie was in Thailand.

"En daar zijn ze geen boek aan het schrijven of aan het lijnen want Sonja is gestopt met werken", sneerde Santegoeds. "Ik word moedeloos van al die onzinnige uitspraken over mij", reageert Sonja in De Telegraaf.

Geruchten dat Sonja en Rik iets moois zouden hebben, doen al maanden de ronde. In mei verscheen een boek van de twee, wat de geruchten voedde.

Deze zomer draaide de roddelmachine weer op volle toeren nadat Sonja bekendmaakte dat zij en haar man Koen uit elkaar zouden gaan. "Rik en ik zijn goede vrienden. En schrijfmaatjes. We hebben geregeld contact met elkaar en daarmee basta!"

Sloopauto

Dik een week geleden kondigde Sonja haar 'sas-jaar' aan. De afslankgoeroe stopt voorlopig met werken. "Mijn arts vergelijkt mijn lichaam met een sloopauto: ik moet steeds weer opgelapt worden", legde Bakker destijds uit.

Ze reisde af naar Thailand om tot rust te komen. "Vanmorgen ben ik teruggekomen vanuit Thailand, ik ben met een vriendin van me geweest. In plaats van te kunnen relaxen en mijn lichaam de rust te gunnen die het zo nodig heeft, blijven indianenverhalen me achtervolgen."

Spuugzat

Rik zit volgens de afslankboekenschrijfster op Curaçao voor zijn blad Felderhof. "Ze hadden kunnen weten dat Rik al een week of vier, vijf op Curaçao zit. Zo langzamerhand ben ik de stemmingmakerij spuugzat. Tegelijkertijd maakt het me heel verdrietig."