AMSTERDAM - Karen en Kristel hebben dan wel een vervangster voor de opgestapte Kathleen gevonden, maar de naam K3 is niet meer echt van toepassing. De 23-jarige Josje mag zich sinds zaterdag een K'tje noemen, maar haar naam past niet bij het kleuterpoptrio.

"Nee het wordt geen Kosje of zo", grapte de Meppelse maandag nog in de radioshow van Ruud de Wild. Maar de naam K3 verwijst naar de beginletters van de drie zangeressen.

De dames van K3 laten zich echter niet voor een gat vangen en hebben ook daar een oplossing voor bedacht. "Misschien kunnen we Josje omdopen tot Joske", geinen Karen en Kristel tegenover de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Joske

"We hebben nog niet echt onze derde K", peinst Karen. "Ja Josje, je zal je naam moeten veranderen." Veel problemen lijkt de nieuwe blondine van K3 daar niet mee te hebben. "Maak er Joske van, dan heb je ook een K!"

Tongval

De naam van de band blijkt niet het enige struikelblok binnen het olijke trio te zijn. Josje lag aanvankelijk onder vuur vanwege haar Amsterdamse tongval. In onze hoofdstad volgt de Meppelse een musicalopleiding. Bij de finale was haar accent echter als sneeuw voor de zon verdwenen.

"Ik heb elke dag een beetje geoefend en goed naar Karen en Kristel geluisterd." Gelukkig komt niet alles van een kant. "Wij hebben op onze beurt ons best gedaan om een beetje normaler te praten zodat zij ons ook verstaat", bekent Karen.

Single

De drie dames werken in de nieuwe formatie druk aan nieuw K3-materiaal. De nieuwe single ligt maandag in de winkels, vrijdag gaat een tour door Nederland en België van start.

Josje kan het nog nauwelijks geloven dat ze nu een K'tje is, maar Kristel heeft er alle vertrouwen in. "Het komt weer helemaal goed met K3."