AMSTERDAM - Madonna heeft haar gelijk gekregen in een rechtszaak tegen de Britse krant Mail on Sunday. Dat meldt de BBC. De krant publiceerde een jaar geleden elf onrechtmatig verkregen trouwfoto's van Madonna en ex-man Guy Ritchie.

En daar liet de zangeres het niet bij zitten.

Madonna en Ritchie besloten negen jaar geleden hun huwelijk privé te houden en de foto's niet aan de media te verkopen.

Maar een binnenhuisarchitect kopieerde de foto's van de bruiloft zes jaar geleden uit een album. Hij verrichte werkzaamheden in het optrekje van de zangeres in Beverly Hills.

Mail on Sunday betaalde de architect ruim vijfduizend euro voor de foto's. Madonna was zelf niet aanwezig in de rechtszaal, maar eiste via haar advocaat een bedrag van 5,5 miljoen euro als schadevergoeding.

Fonds

Welk bedrag uiteindelijk moest worden betaald door de krant is niet bekend. De rijke popdiva stopt het bedrag in haar eigen Raising Malawi fonds.

Madonna en filmregisseur Guy Ritchie trouwden op 22 december 2000 in een kasteel in Schotland. Na bijna acht jaar maakte het koppel bekend te gaan scheiden. Madonna is nu alweer een tijd gelukkig met het Brazilaanse model Jesus Luz, die 28 jaar jonger is dan zijn vriendin.