AMSTERDAM - Lieke van Lexmond heeft een aantal turbulente jaren achter de rug. Door alle hectiek in haar leven raakte ze ook de balans een beetje kwijt, vertelt ze in een openhartig interview met Beau Monde.

Zo kreeg Lieke de afgelopen jaren twee relatiebreuken te verwerken. Daarnaast onderging ze afgelopen zomer een stembandoperatie, waardoor ze zes weken niet mocht praten. Tijdens een vakantie in Thailand laadde de actrice haar batterijtje weer op.

Door de rust van het land kwam Lieke tot een aantal verrassende inzichten. "Ik constateerde dat ik mezelf de afgelopen jaren een beetje was kwijtgeraakt. Niet dat ik ongelukkig was, maar ik keek niet altijd even goed naar mezelf en mijn omgeving", zegt ze in Beau Monde.

Sms

Ook kwam Lieke erachter dat ze te weinig van zichzelf houdt. "Ik was een meisje dat de dingen altijd bij zichzelf zocht. Als ik iemand een sms stuurde en vervolgens geen antwoord kreeg, was ik van streek. Had ik iets verkeerd gedaan? Was dat uitroepteken 'too much' geweest? Stond die komma soms verkeerd?"

Bovendien ging de GTST-ster inzien dat ze teveel van sommige mensen pikte.

Wijze levenslessen, waar Lieke dan ook direct mee aan de slag ging. "Al die weken waarin ik niet mocht praten hebben me rustiger gemaakt. Ik heb daar veel over mezelf geleerd."

Mazzel

Zo realiseert Lieke zich meer dan ooit hoe blij ze is met haar leven. "Ik heb ontzettende mazzel. Mijn werk is geweldig en privé gaat het me voor de wind."