AMSTERDAM - Actrice en schrijfster Elle van Rijn (42) is dinsdagochtend bevallen van een dochter. Van Rijn en haar echtgenoot Kaja Wolffers noemen hun tweede gezamenlijke kindje Katelijne Alexandra Elle Wolffers. Dit maakte haar agentschap dinsdag bekend.

Elle van Rijn heeft al drie kinderen, van wie twee uit een vorige relatie. ''Voor Elle en Kaja is dit dus de tweede baby Wolffers'', luidt de verklaring.

Elle van Rijn was als actrice onder meer te zien in Goede Tijden Slechte Tijden en de film Liever Verliefd, maar tegenwoordig is zij actiever als schrijfster. Zij publiceerde twee romans, De tragische geschiedenis van mijn succes en De Hartbewaakster. Daarnaast heeft ze een wekelijkse column in tijdschrift Flair.

Zombie

Vorige week schreef Van Rijn nog in haar column dat ze het liefst zo snel mogelijk wilde bevallen. "Ik kán niet meer. Als een zombie sleep ik mij voort, hopend op een spoedige verlossing."

"Een baby. Daar was het toch allemaal om te doen? Ik heb ze eerder gebaard en ga dit opnieuw volbrengen. Liever vandaag dan morgen. En tot die tijd zal ik in stilte lijden. Niet klagen, want dat is voor watjes", aldus Van Rijn vorige week in Flair.

Kaja Wolffers

Echtgenoot Kaja Wolffers (36) is op dit moment creatief directeur van MTV Networks. Daarvoor werkte hij als televisieregisseur aan series als GTST, Goudkust, ONM en Costa!.