NEW YORK - De Amerikaanse talkshowpresentator David Letterman heeft maandag (lokale tijd) publiekelijk zijn excuses aangeboden aan zijn echtgenote.

Hij deed dat tijdens de opname van zijn show (video), meldde People dinsdag op zijn website. Het was zijn eerste optreden nadat verleden week bekend werd dat hij in het verleden verschillende seksuele affaires had met collega's.

Letterman biechtte dat gedrag zelf op, nadat hij door een afperser onder druk was gezet. De chanteur had belastende informatie en wilde die wel onder de pet houden, maar dan moest Letterman 1,4 miljoen euro ophoesten. (video)

Dat werd de presentator te gortig en hij bracht de informatie vervolgens zelf naar buiten.

Pijn

Letterman trouwde dit voorjaar met Regina Lasko, met wie hij al sinds 1986 samen is. Het stel heeft een 6 jaar oude zoon.

Maandag vertelde Letterman dat de affaire zijn echtgenote verschrikkelijk veel pijn heeft gedaan. ''Als zoiets gebeurt en je hebt iemand pijn gedaan, dan probeer je het op te lossen. Ik weet wat me te wachten staat'', vertrouwde hij zijn publiek toe.

Excuus

Ook zijn crew bood hij zijn excuus aan. ''Ik heb hen in een heel vervelende positie gebracht. Het is overduidelijk dat ik in het verleden niet over de consequenties heb nagedacht."

"Mijn ploeg heeft me altijd ondersteund, nu en in al die jaren dat we dit tv-programma maken. Ik wil de staf bedanken dat ze het met me uithouden en ook weten om te gaan met iets stoms waarin in mezelf heb betrokken.''