AMSTERDAM - Een geheime video in de afpersingszaak van John Travolta moet de schuld bewijzen van de aangeklaagden. Een jury kreeg het beeldmateriaal maandag te zien.

De video bevat in het geheim opgenomen beelden van onderhandelingen tussen een van de afpersers en een advocaat van Travolta.

Het filmpje laat beelden zien van een gesprek tussen een van de verdachten en Travolta's advocaat. De verdachte Bridgewater vertelt dat een betrokken ambulancebroeder wil dat Travolta 25 miljoen dollar betaalt, anders maakt hij 'het document' openbaar.

Medisch document

Het bewuste document zou bewijs bevatten dat Travolta het ambulancepersoneel geen toestemming gaf om zijn hulpbehoevende zoon naar het ziekenhuis te laten brengen.

De video laat verder zien dat voormalig politica Bridgewater ambulancebroeder Lightbourne belt en hem vertelt dat de advocaat bereid is 250 duizend dollar te betalen. Ze herhaalt daarna het antwoord van de ambulancebroeder hardop: "Ik heb een hypotheek die hoger is dan dat bedrag. Het is duidelijk dat jij deze deal niet aankan. Vertel me maar wanneer ik mijn document bij je kan ophalen".

Belastend

De video werd 19 januari opgenomen door de politie in een hotelkamer. Ruim twee weken na de dood van Travolta's zoon. Het beeldmateriaal lijkt zeer belastend bewijs tegen de verdachten te zijn.

Travolta's 16-jarige zoon overleed op 2 januari aan de gevolgen van een toeval in een vakantiehuis van de familie op de Bahamas. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki, waarbij toevallen tot het ziektebeeld behoren.