AMSTERDAM – Linda de Mol zou in de toekomst graag een talkshow willen presenteren. Dat liet de presentatrice vrijdagavond weten in het tv-programma De Wereld Draait Door.

“Ik zou graag de kans hebben om langer met mensen te praten, niet zo kort zoals je nu vaak ziet”, aldus De Mol.

Volgens de 45-jarige presentatrice zou ook haar werkgever RTL er wel oren naar hebben: “Ze staan er voor open, maar er is nog niets concreets.”

Wel droomde De Mol er tijdens de uitzending al aardig op los. Zo maakte ze bekend het liefst een talkshow in de avond te willen en als het even kan op zaterdag of zondag. Als het plan doorgaat kunnen de kijkers het programma in 2010 verwachten.

Marco Borsato

Belangrijk voor de show zouden dus de langere gesprekken worden. Zo geeft de Gooische Vrouwen-actrice aan graag gasten als Marco Borsato te ontvangen, “om nu eens in alle rust met hem over de hele situatie te kunnen praten.”

Een sidekick zou er niet aan te pas komen, De Mol doet het liever alleen. Bang om onderuit te gaan is ze niet: “Twintig jaar geleden ondernam ik mijn eerste poging tot een talkshow en je kan gerust zeggen dat het helemaal fout ging. Dat kwam omdat ik jong en onervaren was. Nu zou ik het denk ik veel beter kunnen.”

Samenwonen

Voordat De Mol een eigen talkshow krijgt zal ze in ieder geval gaan samenwonen. Na een relatie van bijna twee jaar vindt ze het tijd om te gaan hokken. Vriendlief Jeroen Rietbergen maakt daarom binnenkort zijn intrede in de kapitale villa van de presentatrice.

"Het S-woord is eruit ja", lichtte de 45-jarige actrice en presentatrice maandag in SBS Shownieuws toe. "Ik vind het toch wel een behoorlijke stap, samenwonen."

Huur

"Maar eigenlijk is dat een beetje raar, want we waren al vijf, zes dagen in de week bij elkaar. Het is een kwestie van de huur opzeggen. Dat is nog niet gebeurd, maar het zit er wel aan te komen."

De Mol had eerder een relatie met Sander Vahle. Het stel was twaalf jaar bij elkaar en kreeg twee kinderen, zoon Julian (12 jaar) en dochter Noa (9 jaar). De 38-jarige Rietbergen had eerder een relatie met actrice Lieke van Lexmond.