AMSTERDAM - Marco Borsato is de ongenuanceerde berichtgeving rondom het faillissement van The Entertainment Group en zijn betrokkenheid zat.

Borsato begrijpt de media-aandacht wel, maar vindt het niet terecht dat zijn geloofwaardigheid en integriteit constant in een slecht daglicht worden geplaatst.

Dat vertelde de zanger maandag in RTL Boulevard.

Onderzoek

De zanger zegt blij te zijn dat er een uitgebreid onderzoek loopt naar 'de materie'. "Er zijn vragen waar ik zelf ook antwoord op wil", vertelt de zanger. "Ik loop niet weg hiervoor. Ik probeer de draad weer op te pakken door concerten te organiseren. Maar ik word nu zo gekarikaturiseerd, bijna gedemoniseerd."

Borsato geeft toe dat het hele gebeuren een mediageniek verhaal is. "Het is niet raar dat mensen mijn naam noemen, maar je moet een nuance kunnen maken. Ik krijg niet de kans om het op een normale manier af te sluiten. De curator heeft gezegd onderzoek te doen naar al het reilen en zeilen. Dat alleen kan mijn naam zuiveren."

The Entertainment Group werd twee weken geleden failliet verklaard. Aandeelhouder Borsato zou miljoenen in het bedrijf hebben gestoken. Een groot deel van het geld dat de 'Dromen zijn bedrog'-zanger met zijn optredens verdiende, stopte hij in de organisatie. Borsato ontkent op de hoogte te zijn geweest van de nijpende situatie van The Entertainment Group.