AMSTERDAM - Ook de fiscus zit sinds kort achter Marco Borsato aan. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de Economische Controledienst (ECD) nemen het bedrijf Lab Venture onder de loep, meldt De Telegraaf.

Vermoed wordt dat het dochterbedrijf van The Entertainment Group (TEG) sjoemelde met faillissementen.

Een curator gaf begin september al aan dat hij 'sterke vermoedens' van faillissementsfraude heeft. Borsato was aandeelhouder van Lab Venture, een dochterbedrijf van TEG.

Lab Venture kocht kleine mediabedrijven op die vlak voor hun faillissement doorverkocht werden aan een bakkerijmachinefabriek in Nijverdal.

Bedrijfjes

De fiscale recherche richt zich specifiek op de verkoop van twaalf bedrijfjes, waaronder Miles2Call en MusiQlub, melden ingewijden aan De Telegraaf. "Ik hoop dat ze héél diep onderzoek doen", reageert Borsato.

De 'Dromen zijn bedrog'-zanger zegt te hopen dat de onderste steen boven komt. "Ik heb nooit een actieve functie gehad bij Lab Venture en weet echt pas sinds enkele weken van de financiële situatie bij The Entertainment Group."

Medelijden

De FIOD is het onderzoek al gestart, maar een strafrechtelijk onderzoek is nog niet geopend. "Ik vraag niet om medelijden, maar het raakt me in het diepst van mijn mens-zijn dat er wordt getwijfeld aan mijn integriteit en dat ik in verband word gebracht met fraude", zegt Borsato, die het gevoel heeft midden in een aardbeving te zitten.

Kindsoldaat

Dit weekeinde werd duidelijk dat ook de Stichting Kindsoldaat waarschijnlijk kan fluiten naar de 1,6 miljoen die het fonds in de film 'Wit licht' stak. Dat kindsoldaten slachtoffer zijn geworden van het faillissement van TEG spreekt Borsato tegen.

"Deze stichting is speciaal op gericht om bedrijven de gelegenheid te geven geld te steken in 'Wit licht' en daarmee aandacht te vragen voor de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd. Er zijn dus geen kindsoldaten de dupe geworden."

Guus Meeuwis

Langzaamaan pakken de artiesten van TEG de draad weer op. Guus Meeuwis nam de touwtjes in eigen handen en richtte zijn eigen bedrijf Modestus Management op. Zaken die Meeuwis door TEG uit liet voeren, doet hij nu zelf, vertelde hij Omroep Brabant. De zanger, die volledig Gustaaf Stephanus Modestus heet, kijkt vol goede moed naar de toekomst.

"Als de tour gaat lopen en hij staat goed, dan kun je langzaam weer gaan denken aan de stadions. Ook daar kijk ik weer enorm naar uit", zei de 'Kedeng kedeng'-zanger zondag.

"Ik zie nog zoveel mooie kansen en mensen en wensen. Wensen heb ik nog in overvloed en zolang er vrouwen zijn om mee te dansen zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet."