AMSTERDAM - Tientallen BN'ers als Sebastiaan Labrie, Patrick Kluivert en Ruud de Wild trokken zondag met hun HOND naar Scheveningen om dierendag te vieren. Bridget Maasland, ambassadrice en oprichtster van de Dutchypuppy Foundation heeft deze actie op touw gezet.

De opbrengst van deze dag komt ten goede aan een nieuw hondenasiel in Slatina, Roemenië.

Ruim 250 mensen namen hun geliefde hondje mee naar het strand om daar ruim een uur een frisse neus te halen, zo meldde een woordvoerder van het evenement zondag. De wandeling wordt afgesloten met een verkiezing van de sportiefste hond van Nederland.

Ook Paul de Leeuw zet zijn beste beentje voor tijdens dierendag. Zo heeft hij zijn hond meegenomen tijdens de opnames en werd het dier versierd met ballonnen.

Ook wilde De Leeuw zijn katten een hart onder de riem te steken met 'een met pindakaas ingesmeerde kattenbak'. Tot slot twitterde de grote dierenvriend: "En de vier konijnen hebben we een dertiende maand met kerst beloofd. Dus tot januari leven ze."

Dieren-handtekeningen

Voor alle dieren die zondag vergeten worden zetten sterren als Ruud de Wild, Nicolette Kluijver, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber zich in.

De BN'ers komen maandag samen op de dam om dieren-handtekeningen uit te delen tijdens de door de Dierenbescherming uitgeroepen Vergeten Dierendag.

Lezersfoto's

Bekijk lezersfoto's van de Dogwalk op NUfoto.nl