AMSTERDAM - Kennelijk hecht niet iedereen evenveel waarde aan de Gouden Televizier-ring. Nadat de nominaties zaterdag bekendgemaakt werden, twitterden presentator Eddy Zoëy en Henkjan Smits er stevig op los.

"Laat die ring zich lekker opheffen. Oubollige AVRO-prijs", schreef Zoëy op twitter.

"Er telt voor mij maar één ring. Da's mijn trouwring en de 'Golden Zoëy' van BNN. De rest vind ik zo onbelangrijk. Om dit nog eens extra te benadrukken noemt de presentator, die onder meer het tv-programma Take Me Out presenteert, de prijs een 'ordinaire wisselbeker'.

De programma's Boer zoekt Vrouw Extra, Gooische Vrouwen en Wie is de Mol? zijn  de genomineerden voor de Gouden Televizier-ring. Johnny de Mol, Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk strijden om de de Zilveren Televisie-ster.

Yvon Jaspers, Linda de Mol en Anita Witzier zijn genomineerd voor de prijs voor beste presentatrice.

Meest authentiek

Henkjan Smits slingert ook zijn ongezoute mening op het web. Zo vindt hij dat het tv-programma Gooische Vrouwen moet winnen omdat hij gaat voor het meest originele idee.

"En geef Yvon Jaspers dan maar weer die ster. Dan is iedereen blij", schreef hij op Twitter. Smits laat ook weten dat Johnny de Mol de Zilveren Televisie-ster verdient omdat hij de 'meest authentieke van het stel is'. "Maar dat gaat niet gebeuren, vrees ik."

Acteur Jon van Eerd trekt zich overigens niets aan van de kritische noot van de mannen. "Hee Champagne!" schreef Van Eerd nadat de nominatie van het programma Wie is de Mol? bekendgemaakt werd.

"Niet te geloven. We zijn genomineerd. Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen. En nu op naar de hoofdprijs!" Van Eerd was de mol van het negende seizoen van Wie is de Mol?.