NEW YORK - Een bekende producent van de Amerikaanse tv-zender CBS wordt ervan verdacht dat hij de populaire CBS-talkshowpresentator David Letterman heeft afgeperst. De 51-jarige Robert Halderman ontkent de beschuldiging.

Als blijkt dat hij de boosdoener is, moet de producent rekening houden met vijftien jaar cel. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag.

Door de afpersingspoging zag Letterman zich gedwongen in zijn tv-show op te biechten dat hij seksuele affaires met meerdere medewerksters had.

Brief

De 62-jarige tv-persoonlijkheid vertelde dat hij begin september een brief had ontvangen van een persoon die beweerde belastende informatie te hebben over de seksuele escapades van de presentator.

De chanteur wilde de gegevens voor 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) onder de pet houden. De man werd opgepakt bij een in scène gezette overdracht van de cheque.

Beschamend

Letterman bekende dat het beschamend was om zijn seksuele omgang met collega's wereldkundig te maken. ''Ik doe dit omdat ik alle betrokkenen wil beschermen, zeker mijn familie'', aldus de beroemdheid. Uit reacties blijkt dat de populariteit van de presentator in Amerika amper heeft geleden onder de bekentenis.

Letterman trouwde dit voorjaar met zijn partner Regina Lasko, met wie hij al sinds 1986 samen is. Het stel heeft een 6 jaar oude zoon. Sinds 1993 is David Letterman de presentator van het televisieprogramma Late Show with David Letterman.