AMSTERDAM - Lauren Conrad, de voormalige The Hills-ster, hoopt niet op een Oscar. "Ik ben een verschrikkelijke actrice", vertelde de realityster tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Dat Conrad naar eigen zeggen niet kan acteren, betekent niet dat ze met haar handen in haar zakken zit.

De afgelopen weken lanceerde ze haar tweede kledinglijn en sloot ze een deal om haar semi-autobiografische boek 'LA candy' te verfilmen.

Hoewel het verhaal op het lijf van 'L.C.' geschreven is, vindt ze het niet verstandig dat ze de hoofdrol op zich neemt.

Comfortabel

"Ik voel me er helemaal niet comfortabel onder. Ik probeer de tekst te onthouden maar ik vergeet alles." De Hollywoodbabe bewandelde dezelfde wegen als de fictieve hoofdpersoon Jane Roberts.

De rechten van haar boek 'LA Candy' zijn gekocht door een Amerikaanse filmproductiemaatschappij. Conrad wordt zelf naar verluidt uitvoerend producent van de film met haar bedrijf Blue Eyed Girl Productions.

Kinderschoenen

'LA Candy' gaat over een 19-jarig meisje dat verhuist naar Hollywood en door haar eigen realitysoap belandt in een leven in de schijnwerpers.

Het project staat nog in de kinderschoenen maar de ster wil van begin tot eind de touwtjes in handen houden. "Als je naam eronder staat, is het belangrijk dat je altijd betrokken blijft."