AMSTERDAM - Daphne Bunskoek dwingt zichzelf elke keer opnieuw tot het doen van enge dingen. Zo ook met het geflopte praatprogramma De tafel van 5. "Ik vond het best eng, maar ik heb het toch gedaan", vertelde Bunskoek in een interview met tijdschrift Esta.

Hoewel het programma van de buis werd gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers raakte Bunskoek 'enorm geïnspireerd door de vrouwen in het panel'.

De presentatrice vindt dat er in de vrouwenemancipatie al veel gedaan is, maar vindt ook dat 'er nog een grote slag is te slaan'. "Bij een actualiteitenprogramma zitten doorgaans minder vrouwen dan mannen aan tafel."

Katja Schuurman

Ook Katja Schuurman deed in het tijdschrift een boekje open over het veelbesproken programma, waarin een poule van vijf bekende en minder bekende vrouwen onder wisselende leiding van Schuurman en Bunskoek elke werkdag hun visie op actuele zaken gaven.

De actrice betreurt het dat ze van het publiek niet de kans hebben gekregen 'om uiteindelijk een dagelijks programma te maken dat door niemand gemist kan worden'.

Irritatie

"Het verbaast me hoeveel irritatie we met ons programma hebben opgeroepen, volgens mij probeerden we iets moois en bijzonders te maken", vertelt Schuurman.

Maar de presentatrice kan zich pas echt opwinden over kranten die hun doel voorbijschieten. "Dat geleuter bijvoorbeeld over de zonnebril van Wouter Bos: zo kansloos!"

Flapuit

Actrice Georgina Verbaan neemt aan dat ze haar bij het programma wilden voor de rol van flapuit. Verbaan besloot op het voorstel in te gaan omdat 'Katja heel goed kan zeuren'. Daarnaast leek het haar ontzettend leuk om met 'al die stoere wijven bij elkaar' om de tafel te gaan zitten.

Verbaan vindt overigens helemaal niet dat ze praat voordat ze nadenkt, een veelgehoord verwijt. "Ik denk gewoon heel erg snel."