AMSTERDAM - Froukje de Both mag in het verleden vaak van vriendje gewisseld hebben, met haar huidige partner Jeroen hoopt de presentatrice het nog lang vol te houden. "Ik zal voor deze relatie mijn uiterste best doen. Nu en in de toekomst wil ik er voor vechten."

Naar eigen zeggen weet Froukje (37) na een aantal stukgelopen relaties nu veel beter wat ze zoekt in de liefde, zegt ze deze week in het tijdschrift Flair.

"Soms waren relaties een 'struggle', een spelletje van duwen en trekken. Moeten gissen wat de ander voelt. Ik heb nergens spijt van, maar als ik erop terugkijk, stak ik tijd en energie in relaties die niet werkten. Natuurlijk doe je dat. Je wilt gewoon altijd dat het werkt."

Bij haar vriend Jeroen daarentegen voelt Froukje geen strijd. "Bij hem heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik op mijn tenen moest lopen. Het voelt ontspannen en natuurlijk, nog steeds. We gunnen elkaar alles."

Kinderen

Omdat deze relatie vanaf het begin al goed voelde voor Froukje, durfde ze met Jeroen ook snel aan kinderen te beginnen. Een jaar nadat het koppel elkaar voor het eerst ontmoette, was de presentatrice zwanger. "Het was een logische stap in onze relatie", zegt Froukje in Flair.

Tijdens Froukjes zwangerschap stond Jeroen altijd voor haar klaar. Iets waar hij wel punten mee gescoord heeft. "Vanaf dag één was Jeroen honderd procent bij de zwangerschap betrokken. Hij ging mee met elk bezoek aan de verloskundige."

Wild leven

Met de komst van baby Emma is Froukjes leven behoorlijk veranderd. "Niet dat ik nou zo'n wild leven had, maar nu draait het voornamelijk om haar geluk."

Froukje de Both speelde in het verleden in Goudkust en Costa. Sinds twee jaar presenteert ze het programma 'TV Makelaar'. Ook heeft ze een eigen radioprogramma op Radio 538.