NEW YORK - De populaire Amerikaanse talkshowpresentator David Letterman had verschillende seksuele affaires met collega's. Dat vertelde hij donderdag tijdens de opnames van zijn televisieprogramma. Hiermee hoopt hij afpersers op afstand te houden.

De 62-jarige tv-persoonlijkheid gaf zijn slippertjes publiekelijk toe (video) omdat hij het slachtoffer dreigde te worden van afpersing.

Letterman vertelde dat hij drie weken geleden een brief ontving van een persoon die beweerde belastende informatie te hebben over de seksuele escapades van de presentator. De chanteur wilde de gegevens voor 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) onder de pet houden.

Beschamend

Letterman bekende dat het beschamend was om zijn seksuele omgang met collega's wereldkundig te maken. ''Ik doe dit omdat ik alle betrokkenen wil beschermen, zeker mijn gezin'', aldus de beroemdheid.

Letterman trouwde dit voorjaar met zijn partner Regina Lasko, met wie hij al sinds 1986 samen is. Het stel heeft een 6 jaar oude zoon. Sinds 1993 is David Letterman de presentator van het televisieprogramma Late Show with David Letterman.