AMSTERDAM - Zangeres Nikki is donderdag geopereerd aan haar stembanden. En dat betekent dat de Idols-winnares een week lang haar mond moet houden. Toch liet Nikki snel na de operatie iets van zich horen, deze keer zonder te spreken.

"Ik voel me raar. Net ontwaakt uit mijn narcose. Ik ben behoorlijk moe, maar het komt wel goed", schrijft Nikki op haar Twitterpagina.

Internet is een uitkomst voor de zangeres nu ze een week lang moet zwijgen. Na haar week stilzwijgen mag ze weer voorzichtig gaan praten. In december gaat Nikki weer aan de slag met zangrepetities.

De stemrust betekent niet dat de zangeres achteroverleunt. Nikki's agenda is helemaal volgepland. Binnenkort vertrekt de 'Hello world'-zangeres voor een maand naar Australië, waar ze onder meer het huwelijk van haar zus bijwoont.

Uganda

In november staat een liefdadigheidsreis naar Uganda gepland voor World Vision, waar Nikki ambassadrice voor is.

De zangeres kreeg een tijdje geleden te maken met 'licht stemverlies'. Na onderzoek bleken er kleine oneffenheden op haar stembanden te zitten.

De zangeres besloot zich preventief te laten opereren om eventuele verdere schade te voorkomen. In januari brengt ze een nieuwe single uit. In maart volgt een clubtoer.