AMSTERDAM - Daphne Deckers heeft al plannen voor een nieuw boek over de puberteit. Maar voorlopig begint ze daar nog niet aan uit angst voor haar kinderen.

"Ik denk dat het beter is voor mijn eigen gezondheid als ik dat pas doe als m'n eigen kinderen uit de puberteit zijn, anders slaan ze me in mijn nek", vertelt de schrijfster en presentatrice.

Het boek laat dus nog even op zich wachten. Deckers trouwde tien jaar geleden met tennisser Richard Krajicek. Samen kregen ze twee kinderen. Met de 11-jarige dochter Emma en 9-jarige zoon Alec zal het nog wel even duren voordat de puberteit in huize Deckers-Krajicek weer voorbij is.

Opgroeien

Desondanks gaat het opgroeien van haar kinderen Deckers sneller dan haar lief is. "Het gaat echt heel hard. Als je midden in die babytijd zit, denk je: dit schiet niet op met die nachtvoeding. Maar het schiet wel op. Het schiet zelfs iets sneller op dan je zou willen als moeder."

De problemen zijn van nachtelijke voedmomenten inmiddels verschoven naar dilemma's op het sociale vlak.

"Iedereen mag tot elf uur blijven en waarom ik niet? Iedereen heeft een mobieltje en waarom ik niet? Dat zijn helemaal andere discussues dan: eet je boontjes op."