AMSTERDAM - Arie Boomsma was woensdag voor het laatst aan het werk bij de EO, in zijn radioprogramma Dit Is De Dag. De presentator kreeg een persoonlijke ode van dichter Rien van de Berg, die Arie prees om de diepgang 'achter zijn tattoo en spierweefsel'.

Arie reageerde geëmotioneerd. "Dit is heel raar dubbel. Ik vind eerlijk gezegd dat we onze waarde luisteraar hier niet mee moeten lastig vallen. Maar ik vind het heel mooi", reageerde Arie op de lofzang.

Daarna richtte hij het woord tot zijn medepresentator Tijs van den Brink. "Ik vind het heel erg jammer dat de ontwikkeling die jij en ik hebben ingezet breekt. Nou ja, dat we dat stopzetten. Dat is zuur. Ik vind het jammer, ik heb er erg van genoten."

Verdriet

"Gelukkig is het radio", verzuchtte Arie, mogelijk doelend op zijn zichtbare verdriet. Van den Brink herinnerde hem er nog even aan dat een cameraploeg in de studio aanwezig was. Of er echt tranen over de wangen van Arie biggelden is hoogstwaarschijnlijk woensdagavond op televisie te zien.

Twijfels

Boomsma maakte begin september bekend dat hij de EO ging verlaten, nadat hij al eerder openlijk zijn twijfels over zijn werkgever had uitgesproken. Het afblazen van het cabaretprogramma 'Loopt een man over het water' was de druppel voor de presentator.

Eerder schorste de EO Boomsma drie maanden, omdat de Evangelische Omroep zijn fotoreportage voor L'Homo, de homo-uitgave van het tijdschrift Linda, niet bij zijn imago van EO-presentator vond passen.

Arie gaat per 1 oktober bij de KRO aan de slag.