AMSTERDAM - Mel Gibson wil alle sporen uitwissen van het incident van drie jaar geleden waarbij hij met een drankje te veel op achter het stuur zat. Gibson wil volgens het Amerikaanse People dat deze misstap van zijn strafblad wordt gehaald.

Zijn advocaat heeft aan de rechter gevraagd of er een streep gezet kan worden door het beschonken autoritje, omdat de 53-jarige met succes zijn drie jaar proeftijd heeft doorlopen.

De 'Tequila Sunrise'-acteur heeft de verplichte bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten bijgewoond, educatie gekregen over alcohol en de boete van elfhonderd euro betaald.

"Een arrestatie zoals deze verdwijnt nooit volledig van iemands strafblad, maar de verwerping van het incident kan wel helpen in praktische situaties, zoals naar Canada gaan", verklaarde een advocaat die niet betrokken is bij de zaak.

Denigrerende opmerkingen

Gibson of zijn advocaat moest zich regelmatig bij de rechtbank melden sinds de acteur in 2006 werd opgepakt omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Tijdens zijn arrestatie maakte hij denigrerende opmerkingen over joden, die hij onder meer de schuld gaf van alle oorlogen in de wereld. De acteur ontliep een halfjaar celstraf maar werd veroordeeld tot drie jaar proeftijd.