HILVERSUM - Ruud de Wild, dj van Q-Music, helpt luisteraars die last hebben van vliegangst. Mensen kunnen zich via internet aanmelden voor een instructiemiddag, liet de radiozender woensdag weten.

'De ergste gevallen' krijgen daarna een complete vervolgcursus. De bedoeling is ze dan na een paar dagen 'lachend de lucht' in te sturen.

Uit recent onderzoek blijkt dat een op de drie Nederlanders lijdt aan vliegangst, aldus Q-Music. Ook Ruud de Wild was tot enkele jaren geleden bang om te vliegen.

Angst

Al bij een bezoek aan een reisbureau brak het angstzweet hem uit. ''Ik weet wat het is, maar ik weet ook hoe lekker het is om ervan af te zijn'', aldus de dj.

''Het is een beetje een wijvenprobleem waar je niet over durft te praten op feestjes. Daarnaast mis je met vliegangst gewoon te veel van de wereld.''

Op vrijdag 16 oktober zal tijdens een rechtstreekse uitzending van De Wilds ochtendshow vanuit de verkeerstoren op Schiphol bepaald worden of de cursus geslaagd is en de deelnemers durven te vliegen.