AMSTERDAM - Hans Kazàn heeft mensen om zich heen met wie hij goed omgaat, maar noemt ze geen vrienden. Zijn familie is alles voor de goochelaar.

"Ik weet honderd procent zeker dat zij van me houden en om me geven", vertelt Kazàn dinsdag in het EO-programma De Kist.

De televisiegoochelaar zal bij andere mensen altijd een lichte twijfel houden. "Ik zou haast zeggen door ervaring."

Kazàn raakte naar eigen zeggen in zijn leven meerdere keren teleurgesteld in mensen. "Maar ik moet daar wel tegenover stellen dat ik tijdens een nare periode ook hulp en steun kreeg op totaal onverwachte momenten van totaal onverwachte mensen."

Nare periode

Met die 'nare periode' doelt Kazàn op zijn droom die hij uiteen zag spatten toen zijn Spaanse theater de deuren moest sluiten.

Het nieuwgebouwde theater trok te weinig bezoekers en Kazàn bleef achter met een schuld van 2,4 miljoen euro. De zware tegenvaller maakte Hans depressief, maar hij krabbelde weer uit de put.

Ondanks de zwarte periode in zijn leven en het gebrek aan echte vrienden kan Kazàn terugkijken op een goed leven. "Als ik dood ga, kan ik altijd zeggen: ik heb een fantastisch leven gehad."