AMSTERDAM - Daphne Deckers vindt het belangrijk om er goed uit te blijven zien. Tot nu toe is alles nog puur natuur, maar het voormalige model staat zeker niet negatief tegenover plastische chirurgie, bekent ze deze week in Grazia.

"Vroeger riep ik altijd dat je dat geld beter aan een psycholoog kon uitgeven. Nu denk ik daar anders over", aldus de 40-jarige Deckers in het tijdschrift.

De Benelux Next Top Model-presentatrice zegt niet te begrijpen dat er vrouwen zijn die de boel maar laten gaan. "Die opeens hun haren afknippen omdat ze boven de dertig zijn. Waarom? Dat haar heb je juist nodig", aldus Deckers.

Zelf ziet ze actrice Halle Berry als een grote inspiratiebron. "Zij is in de veertig en ziet er nog zo goed uit. Ik denk ook niet dat ze veel aan zichzelf heeft laten verbouwen."

Kraaienpootjes

Het is dat Deckers bang voor naalden en medische zaken is; anders had ze mogelijk al iets aan de kraaienpootjes onder haar ogen laten doen. "Die krijg je namelijk niet weg met botox", aldus Deckers.

Tot nu toe heeft de presentatrice nog geen botoxbehandeling ondergaan, maar ze kan zich goed voorstellen dat ze dat in de toekomst nog wel gaat doen. "Maar ik vind Nederland daar nog heel calvinistisch in. We smeren wel Crème de la Mer van vijfhonderd euro per potje, maar botox is taboe. Alsof je dan ongelooflijk ijdel of verknipt bent."

Botox

Daarnaast is Deckers van mening dat het nooit goed is. "In Hilversum word je keihard op botox afgerekend, maar als je een rimpelige kop krijgt, is het ook niet goed."