AMSTERDAM - Marco Borsato moet woensdag voor de rechter in Amsterdam verschijnen.

Ook de andere aandeelhouders van het failliete The Entertainment Group, Paul Brinks, Unico Glorie en Ajax-directeur Rik van den Boog worden in de rechtbank verwacht, schrijft de Telegraaf dinsdag op basis van diverse ingewijden van het omgevallen bedrijf.

De Rabobank sleept het viertal voor de rechter om een lening van 6,5 miljoen euro terug te krijgen.

Alle aandeelhouders zijn persoonlijk door de bank gedagvaard en moeten verschijnen voor de rechter.

TEG

De miljoenenlening aan The Entertainment Group (TEG) werd anderhalf jaar geleden door Rabobank Hilversum verstrekt als een 'overbruggingskrediet'.

De bank zou kort daarna al vrezen dat het terugbetaling van de lening niet zou lukken. De voorgenomen verkoop van TEG lukte niet en het artiestenbureau zakte steeds verder weg in de financiële problemen.

Onderpand

De vier aandeelhouders moesten destijds hun TEG-aandelen als onderpand geven om de miljoenenlening af te kunnen sluiten.

Na het faillissement van vorige week is dat onderpand waardeloos geworden.

Borsato, Glorie, Brinks en Van den Boog stonden ieder ook persoonlijk garant voor een deel van de lening.

Veelzeggend

In de zomer liet de bank al voor een deel van het bedrag van driekwart miljoen, tweehonderdduizend euro, beslag leggen op het viertal.

Het is veelzeggend dat de aandeelhouders in 2008 persoonlijk garant moesten zijn, omdat de waarde van TEG toen op ruim zeventig miljoen euro werd geschat.

Het lijkt erop dat de bank op dat moment al vraagtekens zette bij de waarde van het bedrijf.