AMSTERDAM - Een van de verdachten in de afpersingzaak rond John Travolta heeft een kopie van het bewijsstuk waarmee de acteur werd afgeperst vernietigd. Het gaat om een medisch document dat werd opgesteld vlak voor het overlijden van Travolta's zoon Jeff.

De afpersers dreigden de inhoud ervan openbaar te maken als de acteur niet met geld op de proppen zou komen. Dat meldt het Amerikaanse People.

Ambulancebroeder Tarino Lightbourne en voormalig politicus Pleasant Bridgewater eisten naar verluidt een bedrag van 25 miljoen dollar, anders zouden zij 'een document' naar buiten brengen.

Het zou gaan om een bewijsstuk waarin staat dat Travolta weigerde toestemming te verlenen om zijn zoon naar het ziekenhuis over te brengen.

Kopie

Toen de politie in januari op zoek ging naar het bewuste document in het kantoor van Bridgewater troffen zij niets aan. De verdachte verklaarde dat ze het had verbrand. "Bridgewater verklaart dat ze alleen een kopie in haar bezit had. Toen de zaak uit de hand dreigde te lopen verbrandde ze het papier in een kaars en spoelde de as door het toilet", zou in een politiedocument staan.

Verborgen camera

De andere verdachte in de zaak, Lightbourne, zou het originele document in zijn bezit hebben gehad. Dat is te horen in een video die werd opgenomen met een verborgen camera.

De advocaat van Travolta gaf toestemming om het gesprek tussen hem en Lightbourne, waarin de twee onderhandelden over een geldbedrag voor het document, op te nemen. De politie vond het originele document niet en Lightbourne verklaarde niet te weten waar het is.

Toeval

Zoon Jeff overleed aan een toeval in een vakantiehuis op de Bahama's waar Travolta met zijn vrouwen en kinderen vakantie vierde. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki, een auto-immuunziekte, waarbij bloedvaten in het lichaam ontstoken raken.

Travolta heeft zijn getuigenis in de zaak al afgelegd.