AMSTERDAM - Niet alleen Marco Borsato is de dupe geworden van slechte investeringen, ook acteur en producent Rick Engelkes ging de boot in. Engelkes belegde ruim een miljoen euro in vastgoed in Dubai, maar is zijn geld volgens De Telegraaf waarschijnlijk kwijt.

Engelkes werd het slachtoffer van zijn achterbuurvrouw, schrijft de krant maandag. De vrouw, Karin B., wist het vertrouwen van de acteur en producent te winnen door zich voor te doen als specialist in vastgoedbeleggingen in Dubai.

Engelkes, onder meer bekend van zijn rol als dokter Simon in Goede Tijden, Slechte Tijden, ging drie jaar geleden in zee met Karin B. Hij investeerde bijna 1,1 miljoen euro.

Zeuren

Toen de acteur en producent na een tussentijdse verkoop zijn winst opeiste, begon het te dagen. Na lang zeuren kreeg Engelkes volgens De Telegraaf van zijn buurvrouw te horen dat het geld weg was.

Volgens Karin B. was een salesmanager ermee aan de haal gegaan. Later kwam ze met een verhaal over een nieuwe aankoop van een half miljoen op de proppen, maar ook dit bleek niet te kloppen.

Aangifte

Engelkes zou inmiddels aangifte hebben gedaan tegen zijn achterbuurvrouw. De acteur en producent stelt dat Karin B. hem een rad voor de ogen heeft gedraaid. Engelkes heeft aangifte gedaan van onder meer oplichting, verduistering en overtreding van de wet op het financieel toezicht.