AMSTERDAM - Prins Harry gaat voor een tijdje 'down under'. De 19-jarige, jongste zoonvan Prins Charles zal tijdens zijn verblijf van drie maanden in Australiëals 'jackeroo' (lees: cowboy) vee en schapen bijeen houden.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Enkele tienerfans verwelkomden de prins in Sydney. Ze hoopten op een kus,een handtekening of zelfs het uitwisselen van telefoonnummers. Maar zewerden stuk voor stuk beleefd geweigerd.

De voormalige Britse kolonie moet zo'n 400.000 euro neerleggen voor de komstvan de prins, inclusief zijn persoonlijke beveiliging. De publieke opinie inhet land - waar al lange tijd wordt gedebatteerd over de vraag of Australiëeen republiek moet worden - is dan ook verdeeld over zijn komst. SommigeAustraliërs vinden het zonde van het geld. 'Het zou beter bestemd zijn bijde armen in dit land', zegt een inwoner van Sydney.

Hoewel de prins af en toe vrij heeft om polo te spelen en te kijken naar hetwereldkampioenschap rugby, wordt er van hem verwacht dat hij van 's ochtendsvroeg tot 's avonds laat werkt op afgezonderde vee- en schapenfokkerijen ophet platteland. Deze zware klus moet de prins harden, ter voorbereiding opzijn periode als militair in het Britse leger.