AMSTERDAM - Ondanks de financiële problemen bij The Entertainment Group blijft de band tussen Marco Borsato en Guus Meeuwis goed. Dat schrijft Borsato zondag in een reactie op een artikel uit De Telegraaf.

De krant schreef dat Meeuwis eigenhandig een reddingspoging voor Borsato's artiestenbureau om zeep zou hebben gebracht

."We hebben er samen alles aan gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was in een poging The Entertainment Group overeind te houden. Guus heeft hier een zeer positieve en constructieve rol in gehad", is alles wat Borsato los laat over Meeuwis' rol.

Reddingsplan

Volgens De Telegraaf lag er vorige week zondag een reddingsplan klaar - de contracten zouden zelfs ondertekend zijn geweest - maar trok Meeuwis zich op het laatste moment terug.

Daardoor werd The Entertainment Group (TEG) gedwongen uitstel van betaling aan te vragen, een aanvraag waar de rechter dinsdag mee instemde.

Schouder

De berichtgeving raakt Borsato. "Ik wil Guus graag een hart onder de riem steken en ik betreur het ten zeerste dat er nu op deze manier naar hem wordt gewezen. Wij gaan hier schouder aan schouder doorheen!"

Volgens Borsato mag Meeuwis 'op geen enkele manier als dader worden genoemd' en is de Brabander een van de grote slachtoffers. Meeuwis zou naar verluid nog een miljoen tegoed hebben van TEG.

Vriendschap

Voor Borsato is duidelijk dat de vriendschap met Meeuwis ondanks de vele problemen standhoudt. "Guus, ik wil je bedanken voor je tomeloze inzet. Je hebt je een ware vriend getoond en… we'll survive!"